"ΕΠΕΙΓΟΝ" Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

"ΕΠΕΙΓΟΝ" - «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020»

"ΕΠΕΙΓΟΝ" Πρόσκληση Δ Φάσης Μαθητείας 2019- 2020

"ΕΠΕΙΓΟΝ" «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ? ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020»

Ωράριο Σχολείου

 

Το Σχολείο λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή.

 1η ώρα 18:30 - 19:10
2η ώρα 19:10 - 19:50

1ο ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

15 ΛΕΠΤΑ

3η ώρα 20:05 - 20:45
4η ώρα 20:45 - 21:25

2ο ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

15 ΛΕΠΤΑ

5η ώρα 21:40 - 22:20
6η ώρα 22:20 - 23:00

 

 

Καλωσορίσατε στο:

 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πειραιά!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ:

Ηλεκτρονικό σχολείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (για αποστολή δικαιολογητικών εγγραφής)

Τηλέφωνο: 2104836820

Τηλεομοιοτυπία: 2104823172

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

afisa2

ΝΕΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ου ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ από 12/2/2024

Για να δείτε το νέο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του 2ου Εσπ. ΕΠΑΛ Πειραιά πατήστε εδώ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών»:  Μία εκδήλωση ενημέρωσης και επαγγελματικού προσανατολισμού για όλους τους μαθητές της Γ’ τάξης Λυκείου της χώρας

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει τετραήμερη δράση, με θέμα την παρουσίαση των προοπτικών και επιλογών σπουδών  ανώτατης εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η  συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, στις 22, 23, 24, και 25 Απριλίου 2024, και ώρες 9:00 έως 14:00.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές της Γ’ τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, με σκοπό την άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση τους, σε σχέση με τις δυνατότητες και προοπτικές σπουδών  στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Για περισσότερες πλήροφορίες πατήστε εδώ. Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε έδώ

 

Ανάρτηση προσφορών σχετικά με το πρόγραμμα ERASMUS σε Ισπανία και  Ιταλία

Σχετικά με τις προσφορές του προγράμματος Erasmus+ Δράση KA1, για μαθητές του 2ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ Πειραιά με τίτλο “GREEN – Καλλιέργεια περιβαλλοντικής ευαισθησίας και επιχειρηματικής κουλτούρας για την ανάπτυξη καινοτόμων επαγγελματικών πρακτικών”  πατήστε εδώ.

Δελτίο Τύπου Erasmus-2ο ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πειραιά συνεχίζει την πορεία του στην Ευρώπη με όχημα τις ευκαιρίες που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Erasmus+. Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2023 – 2024 και για τρίτη φορά συμμετέχει σε Στρατηγική Σύμπραξη στη Βασική Δράση 2 της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και συνεργάζεται με φορείς από την Φιλανδία, τη Δανία, τη Σλοβενία και την Ισπανία στο διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Articipate! Engaging adult learners at risk of exclusion through participatory methods”

Στόχος αυτής της διακρατικής συνεργασίας είναι η διερεύνηση της επίδρασης που μπορούν να έχουν διάφορες μορφές συμμετοχικής τέχνης και δημιουργίας στη συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική ενδυνάμωση εκπαιδευόμενων και ιδιαίτερα αυτών που χαρακτηρίζονται ως ευάλωτοι/ες ή με μειωμένες ευκαιρίες και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του αποκλεισμού.

Για το αναλυτικό Δελτίο Τύπου Erasmus-2ο ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στο σύνδεσμο https://articipateproject.eu
Αν επιθυμείτε να μαθαίνετε για τις δράσεις του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πειραιά, ακολουθείστε στα social media:
 https://www.instagram.com/2esp_epal_peiraia
 https://www.facebook.com/2EspEPALPeiraiaErasmus

Προκήρυξη διαγωνισμού εισαγωγής στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-
ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος www.hcg.gr η προκήρυξη διαγωνισμού εισαγωγής ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Για την προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών συμμετοχής των υποψηφίων και άλλες πληροφορίες πατήσε εδώ.

Για την  προκήρυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πατήστε έδώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ  ΙΤΑΛΙΑ

Καλούνται οι μαθητές/τριες των Τομέων:

 • Γεωπονίας, Τροφίμων και περιβάλλοντος
 • Υγείας – Πρόνοιας - Ευεξίας
 • Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων
 • Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

να καταθέσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο εγκεκριμένο Σχέδιο με τίτλο “GREEN – Καλλιέργεια περιβαλλοντικής ευαισθησίας και επιχειρηματικής κουλτούρας για την ανάπτυξη καινοτόμων επαγγελματικών πρακτικών”, Erasmus+ Δράση KA1 Κινητικότητα Εκπαιδευομένων και Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτιση.

Το Σχέδιο είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΙΚΥ και καλύπτει για κάθε συμμετέχοντα έξοδα μετακίνησης (αεροπορικά εισιτήρια, εσωτερικές μετακινήσεις), διαμονή, διατροφή, δίδακτρα, πολιτιστικές ξεναγήσεις.

Για περισσότερες πληρόφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος, τις αιτήσεις, τις προθεσμίες-ημερομηνίες και τους καθηγητές που μπορείτε να απευθύνεστε:

 • Για τους τομείς Γεωπονίας, Τροφίμων και περιβάλλοντος και Υγείας – Πρόνοιας - Ευεξίας πατήστε εδώ για το πρόγραμμα και εδώ για την αίτηση συμμετοχής.
 • Για τους τομείς Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων και Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού πατήστε εδώ για το πρόγραμμα και εδώ για την αίτηση συμμετοχής.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2024

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καλούνται να υποβάλουν τη σχετική Αίτηση - Δήλωση (Α-Δ) για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ έτους 2024 από την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 μέχρι και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023. Η προθεσμία υποβολής είναι αποκλειστική.

Σχετικά με την υποβολή Αίτησης-Δήλωσης Μαθητών/τριων και Αποφοίτων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2024  πατήστε εδώ

Σχετικά με την υποβολή Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης για τα Μουσικά Τμήματα των ΑΕΙ πατήστε εδώια τον Κατάλογο Μουσικών Οργάνων για το εξεταζόμενο μάθημα "Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία" πατήστε εδώ) .

Σχετικά με υποβολή Δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες πατήστε εδώ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ  ΑΙΤΗΣΗΣ - ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ

Σημαντική Ανακοίνωση
Υποχρέωση κατάθεσης Δελτίου Απογραφής (ΔΑ) γεννηθέντων το έτος 2006 στις αρμόδιες Στρατολογικές Υπηρεσίες

Σύμφωνα με την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία, οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2027 (γεννημένοι το έτος 2006), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2024 (από 02 Ιανουαρίου 2024 έως και 31 Μαρτίου 2024).

Η συμπλήρωση και κατάθεση του Δελτίου Απογραφής είναι δυνατόν να πραγματοποιείται με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:

α) Ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) με χρήση κωδικών taxisnet, επιλέγοντας από την κατηγορία «Στράτευση», τη διαδρομή «Απογραφή» -> «Κατάθεση Δελτίου Απογραφής Στρατεύσιμων».
β) Σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ) ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για τους διαμένοντες στην Ελλάδα.
γ) Σε οποιαδήποτε Ελληνική Προξενική Αρχή για τους διαμένοντες στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες, οδηγίες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και τις προβλεπόμενες κυρώσεις από τη μη τήρηση  των ως άνω υποχρεώσεων πατήστε εδώ και εδώ

 

Εκδρομή του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πειραιά

Η εκδρομή του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πειραιά θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31/10/2023 στο Μικρολίμανο.

Ώρα και τόπος συνάντησης: 18:30 στην Παναγία Μυρτιδιώτησσα. Διεύθυνση: Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης 2 και Ματρόζου.

Δωρεάν μετακίνηση μαθητών/τριών προς και από το σχολείο φοίτησης

«Χορήγηση Ειδικών Μαθητικών Δελτίων (Ε.Μ.Δ.) σε μαθητές/μαθήτριες δημοσίων σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, για τη δωρεάν μετακίνησή τους με τα Μ.Μ.Μ., για το σχολικό έτος 2023-2024». Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Σημαντική ανακοίνωση για εγγραφές

Παρακαλούνται οι μαθητές που έκαναν εκπρόθεσμη ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στο σχολείο μας και δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά να τα προσκομίσουν άμεσα. Διαφορετικά η εγγραφή τους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς οι εγγραφές εγκρίνονται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (Δ.Δ.Ε Πειραιά)

Ανακοινώσεις 2ου ΕΣΠ. ΕΠΑΛ Πειραιά

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς: Την Δευτέρα 11/9, θα πραγματοποιηθεί  Αγιασμός του σχολείου στις 7.30 μ.μ. Στη συνέχεια θα δοθούν βιβλία Γενικής Παιδείας για την Α’ Τάξη.

Νέα φάση εγγραφών: Από την Δευτέρα 11-09-2023 και ώρα 12.00 έως και την Παρασκευή 15-09-2023 και ώρα 23.59 θα υποβάλλονται οι εκπρόθεσμες ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής και ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.

Σημείωση: Παραμένει δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών, όπου αυτό απαιτείται, της Β' φάσης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής για το σχολικό έτος 2023-2024, που  ολοκληρώθηκε:
    για τα ΕΠΑΛ μέχρι και 08-09-2023 και ώρα 23.59
    για τα ΓΕΛ μέχρι και 11-09-2023 και ώρα 23.59

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΠΑΛ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται το πρόγραμμα διεξαγωγής των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ των μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικότητας Γ΄ τάξης ημερήσιων και Γ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑΛ, έτους 2023.

Για να δείτε το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ πατήστε εδώ

Πρόγραμμα Επαναληπτικών Εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2023

Πρόγραμμα επαναληπτικών Απολυτήριων και Πτυχιακών Εξετάσεων περιόδου Σεπτεμβρίου 2023, Γ΄ τάξης 2ου Εσπ. ΕΠΑΛ.ΠΕΙΡΑΙΑ Πατήστε εδώ

 

Σχετικά με το Μηχανογραφικό Δελτίο υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι, οι υποψήφιοι με την κατηγορία των σοβαρών παθήσεων μπορούν να πληροφορούνται την έγκριση ή απόρριψη του μηχανογραφικού τους  δελτίου και των επισυναπτόμενων δικαιολογητικών, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής https://exams-severeillness.it.minedu.gov.gr ή μέσω αντίστοιχου συνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από σήμερα Πέμπτη 20/7/2023  μέχρι και  τη Παρασκευή 21/7/2023.

Για την εισαγωγή τους στην ανωτέρω ηλεκτρονική εφαρμογή οι υποψήφιοι θα χρησιμοποιήσουν τα ίδια e-mail (αναγράφεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο) και password  με εκείνα της υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου σοβαρών παθήσεων(5%).

Οι υποψήφιοι των οποίων το μηχανογραφικό δελτίο έγινε δεκτό, οφείλουν να ελέγξουν την ορθότητα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο, Όνομα, Όνομα πατρός, Όνομα μητρός, Έτος γέννησης ΑΔΤ) και του βαθμού απολυτηρίου, που έχουν καταχωρισθεί στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο.

Στους υποψηφίους  που δεν έχουν στην κατοχή τους το password ή  που δεν θυμούνται το password που χρησιμοποίησαν για την υποβολή του Μηχανογραφικού τους Δελτίου, θα παρέχεται η δυνατότητα υπενθύμισης του κωδικού  μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Τονίζεται ότι, όπου στην ηλεκτρονική εφαρμογή ζητείται συμπλήρωση email, πρέπει να χρησιμοποιηθεί το email που αναγράφεται το Μηχανογραφικό Δελτίο.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

Το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ θα είναι ανοιχτό στις 12 και 17 Ιουλίου για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου από 6.30 μ.μ. έως 10.30 μ.μ.

 ΘΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κάθε Τρίτη από 1/7 έως 31/8 και ώρα 9.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. το σχολείο θα εφημερεύει για την εξυπηρέτηση του κοινού.

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2022-2023

Ετήσια Εκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης 2022-2023, πατήστε εδώ

Οδήγος συμπλήρωσης Μηχανογραφικού

Χρήσιμος οδηγός για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων για Α.Ε.Ι. και για μαθητές των υπολοίπων τάξεων για την επιλογή κατεύθυνσης. Πατήστε εδώ

ΕΝΑΡΞΗ Α' ΦΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η Α' φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής για το σχολικό έτος 2023-2024 από την Τετάρτη 28-06-2023 και ώρα 07:00 έως και την Παρασκευή 07-07-2023 και ώρα 23:59 στην ιστοσελίδα https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/.

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν δικαιολογητικά στο σχολείο παρακαλώ στείλτε στην ηλ. διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για να δείτε οδηγίες για την υποβολή Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής, συνοπτικές οδηγίες χρήσης της εφαρμογής καθώς και συχνές ερωτήσεις πατήστε στον σύνδεσμο

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/ 

egg-skyp

...για άνοιγμα της εικόνας σε pdf πατήστε εδώ

egg-fil2

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
Α',Β' & Γ' ΤΑΞΗ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ

Για να δείτε το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων 19/06 και 20/06/2023 πατήστε εδώ

Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΕΠΑ.Λ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. έτους 2023

Σχετικά με τις διαδικασίες, τις προθεσμίες, τα δικαιολογητικά κ.λπ. για απόκτηση κωδικού ασφαλείας-έναρξη διαδικασιών υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) πατήστε εδώ

Υπενθύμιση: Εξεταστικά Κέντρα Ειδικών Μαθημάτων

των Πανελλαδικών Εξετάσεων του έτους 2023

Εξεταστικά Κέντρα Πανελλαδικών Εξετάσεων Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), συμμετεχόντων στις εξετάσεις που θα διενεργηθούν από 17 μέχρι και 29 Ιουνίου 2023.

 • Για το αναλυτικό πρόγραμμα, τα εξεταστικά κέντρα των Υποψηφίων και των Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες καθώς και οδηγίες προς Υποψηφίους πατήστε εδώ
 • Εξεταστικά Κέντρα Ειδικών & Μουσικών Μαθημάτων πατήστε εδώ
 • Εξεταστικά Κέντρα για το Ειδικό μάθημα των Αγγλικών των Πανελλαδικών Εξετάσεων του έτους 2023, πατήστε εδώ
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Εξεταστικά κέντρα Μουσικών Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» έτους 2023, πατήστε εδώ

Eγκριση παράλληλης στήριξης, στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και από Σχολικό Νοσηλευτή, μαθητών/τριών για το διδακτικό έτος 2023-2024

Σχετικά με την α) έγκριση παράλληλης στήριξης συνεκπαίδευσης από εκπαιδευτικό, β) για την έγκριση στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και γ) για την έγκριση στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, μαθητών/τριών για το διδακτικό έτος 2023-2024, πατήστς εδώ για να δείτε την εγκύκλιο.

Υποδείγματα αιτήσεων/υπεύθυνων δηλώσεων:

Γιά παράλληλη στήριξη πατήστε εδώ

Για στήριξη από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό πατήστε εδώ

Για στήριξη από Σχολικό νοσηλευτή πατήστε εδώ 

Οδηγίες και Πρόγραμμα Υγειονομικής εξέτασης & Πρακτικής Δοκιμασίας (αγωνίσματα) των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α., ακαδημαϊκού έτους 2023-24

Για να δείτε τις οδηγίες και το πρόγραμμα της Επιτροπής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας υποψηφίων για τις Σχολές Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) ακαδημαϊκού έτους 2023-24 πατήστε εδώ.

Ενημέρωση σχετικά με συμπληρωματική προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η συμπληρωματική προκήρυξη του αντίστοιχου διαγωνισμού για την επιλογή σπουδαστών/τριών ΑΣΕΙ,
ΣΣΑΣ, ΣΑΝ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων.

Για την συμπληρωματική προκήρυξη πατήστε εδώ

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Α' & Β' ΤΑΞΗ 2ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ

Για το πρόγραμμα συμπληρωματικών προαγωγικών εξετάσεων Α' & Β' Τάξης, την Τρίτη 6/6 και την Τετάρτη 7/6/ 2023 πατήστε εδώ    

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Γ΄ΤΑΞΗ 2ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ

Για το πρόγραμμα συμπληρωματικής εξέτασεις απολυτήριων και πτυχιακών εξετάσεων Γ΄Τάξης, την Δευτέρα 29/05 και την Τρίτη 30/05/2023 πατήστε εδώ 

Παράταση υποβολής ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις έως τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής  ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2023 - 2024 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων έως τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023.

Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2023 - 2024

Oι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις Τμημάτων και Σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από την Πέμπτη 18 Μαΐου  μέχρι και Πέμπτη 25 Μαΐου 202O.

Η εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου θα είναι προσβάσιμη κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες όλο το 24ωρο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα:

https://exams-severeillness.it.minedu.gov.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πατήστε εδώ

Οργάνωση και τρόπος διεξαγωγής επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων 2023

Για το δικαίωμα συμμετοχής, τα δικαιολογητικά και την προθεσμία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις επαναληπτικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πατήστε εδώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

1ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

ΩΡΑΡΙΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

1η ΒΑΡΔΙΑ: 19:00 - 21:00
2η ΒΑΡΔΙΑ: 21:00 - 23:00

Γιά το πρόγραμμα Α' ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ πατήστε εδώ

Γιά το πρόγραμμα Β' ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ πατήστε εδώ

Γιά το πρόγραμμα Γ' ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ πατήστε εδώ

Γιά το συνολικό πρόγραμμα εξετάσεων πατήστε εδώ

Δελτίο Τύπου

Για Εξεταστικά Κέντρα Πανελλαδικών Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων πατήστε εδώ και εδώ

Για Εξεταστικά κέντρα Μουσικών Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική
Αντίληψη και Γνώση» έτους 2023 πατήστε εδώ και εδώ

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Μαθητών/-τριών που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρού 151 του ν. 4610/2019

Σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής από το σχ. έτος 2019-2020 και εφεξής στις εξετάσεις Μαΐου-Ιουνίου και στην ειδική εξεταστική Ιουνίου κάθε σχολικού έτους, με σκοπό την εγγραφή στη Γ΄ τάξη εσπερινού ΕΠΑ.Λ. τριετούς φοίτησης ή τη μετεγγραφή στη Γ΄ τάξη ημερήσιου ή άλλου εσπερινού ΕΠΑ.Λ.

Για να δείτε την σχετική εγκύκλιο πατήσε εδώ

Επίσης, σε ό,τι αφορά στη διαδικασία αιτήσεων, κατανομής και συμμετοχής στις εν λόγω εξετάσεις, αυτή παραμένει όπως περιγράφεται σε παλαιότερη εγκύκλιο, οπότε πατήστε εδώ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023

Εξεταστικά Κέντρα:

 • Εξεταστικά Κέντρα για το Ειδικό μάθημα των Αγγλικών -      πατήστε εδώ
 • Εξεταστικά Κέντρα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023
 1. Γενικών Λυκείων - πατήστε εδώ
 2. Επαγγελματικών Λυκείων - πατήστε εδώ
 • Πρόσκληση υποβολής δήλωσης προτίμησης για τη συγκρότηση ομάδων επιτηρητών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 - πατήστε εδώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2ου ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ. ΠΕΙΡΑΙΑ

Διδακτικές Επισκέψεις και Σχολικός Περίπατος 

Σχολικός Περίπατος

Tην Τετάρτη 22-3-2023, θα πραγματοποιηθεί σχολικός περίπατος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σημείο συνάντησης: Είσοδος Έκθεσης, Εθνάρχου Μακαρίου 1, Νέο Φάληρο

Ώρα συνάντησης: 6.30 μ.μ.

Παρουσίες των μαθητών θα δηλωθούν στους υπεύθυνους καθηγητές των τμημάτων του σχολείου.

Για τους μαθητές των τάξεων Β’ και Γ’ των ακόλουθων τομέων: Γεωπονίας, Δομικών Έργων και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Tην Τετάρτη 22-3-2023 και ώρα 6:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί διδακτική επίσκεψη των τάξεων Β’ και Γ’ των ακόλουθων τομέων: Γεωπονίας, Δομικών Έργων και Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Εθνική Πινακοθήκη (πλησιέστερη στάση ΜΕΤΡΟ: ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ).

Χώρος συγκέντρωσης: Είσοδος, Βασιλέως Κωνσταντίνου 30, Αθήνα.

Ωρα συνάντησης: 6:20 μ.μ.

Διάρκεια επίσκεψης: 2 ώρες

Για τους μαθητές των τάξεων: Β΄ Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, Γ΄ Μηχανικών Ε.Ν. και Γ΄ Πλοιάρχων Ε.Ν.

Την Τέταρτη 22 Μαρτίου 2023, θα πραγματοποιηθεί,  διδακτική επίσκεψη στο ναυπηγείο του ομίλου Spanopoulosgroup στη Σαλαμίνα.

 Ώρα συνάντησης: 12.00 το μεσημέρι

Σημείο συνάντησης: Στην προβλήτα του ομίλου στο Πέραμα (30 μέτρα δεξιά μετά τα FERRY για Σαλαμίνα)

Εκ της Διευθύνσεως

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2ου ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Πέμπτη 23-2-2023 θα πραγματοποιηθεί σχολικός περίπατος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Σημείο συνάντησης: Είσοδος Έκθεσης, Εθνάρχου Μακαρίου 1, Νέο Φάληρο

Ώρα συνάντησης: 6.30 μ.μ.

Παρουσίες των μαθητών θα δηλωθούν στους υπεύθυνους καθηγητές των τμημάτων του σχολείου.

Εκ της Διευθύνσεως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Ενημέρωση υποψηφίων σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για τις Στρατιωτικές Σχολές ακαδημαϊκού έτους 2023-2024

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr συντονιστικές οδηγίες ως προς την διεξαγωγή των προκαταρκτικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ –ΣΣΑΣ – ΣΑΝ – ΑΣΣΥ.

Δελτίο Τύπου 

Υπενθύμιση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων ΕΛΑΣ με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Αρχηγείου της Ελληνικής  Αστυνομίας η προθεσμία της υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές λήγει στις 17 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 15.00. 

Η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της ΕΛΑΣ, ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr και www.astynomia.gr.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ,
ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2023-24,
ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 01/02/2023 ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 14/02/2023 ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ

πατήστε εδώ

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Θέμα: Κατάθεση Δελτίου Απογραφής Κλάσης 2026

Προκειμένου να καταθέσουν ηλεκτρονικά Δελτία Απογραφής από 2-1-2023 έως 31-3-2023, οι άρρενες στρατεύσιμοι κλάσεως 2026 (γεννηθέντες το 2005) στην ιστοσελίδα www.stratologia.gr, είναι απαραίτητο να διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Σχετικά με τον τρόπο συμπλήρωση και κατάθεσης του Δελτίου Απογραφής πατήστε εδώ 

Διδακτική Επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Η Β' τάξη του τομέα Πληροφορική του 2ου ΕΣΠ. ΕΠΑΛ επισκέπτεται το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Ημερομηνία επίσκεψης: Τετάρτη 21/12/2022

Ώρα συνάντησης: 18:30     

Χώρος συγκέντρωσης:  Πέτρου Σπυρόπουλου 2 & Θεσσαλονίκης, Μοσχάτο (είσοδος μουσείου)

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2023

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καλούνται να υποβάλουν τη σχετική Αίτηση - Δήλωση (Α-Δ) για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ έτους 2023 από την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 μέχρι και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022. Η προθεσμία υποβολής είναι αποκλειστική.

Αναφορικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σας ενημερώνουμε ότι οι υποψήφιοι της ειδικής αυτής κατηγορίας καλούνται να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης. Ο χρόνος υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών στα εν λόγω Νοσοκομεία είναι από Τετάρτη 30 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022.

Θέματα:

1. Υποβολή Αίτησης-Δήλωσης Μαθητών και Αποφοίτων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ έτους 2023.

2. Υποβολή Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης για τα 3 Μουσικά Τμήματα

3. Ενεργοποίηση Επταμελών Επιτροπών για έκδοση Πιστοποιητικού για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2023-24

Πατήστε για ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ 2023 ΜΕ ΑΔΑ

Πατήστε για ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ 1 Μαθητών-Αποφοίτων  Ημερ ΕΠΑΛ 2023

Πατήστε για ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ 2 Μαθητών-Αποφοίτων  Εσπερ ΕΠΑΛ 2023

Πατήστε για ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1 Α-Δ Ημερ ΕΠΑΛ 2023

Πατήστε για ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2 Α-Δ Εσπ ΕΠΑΛ 2023

Πατήστε για Α-Δ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΠΑΛ για υποβολή 2023

Πατήστε για ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΕΛ  ΕΠΑΛ

Πατήστε για έκδοση Πιστοποιητικού για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2023-24. Παράρτημα: 1. Πίνακας παθήσεων 2. Πίνακας με τις Επταμελείς Επιτροπές των 14 Νοσοκολείων 3. Έντυπο Αίτησης.  

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Πρόσκληση - Επιλογή - Κατανομή Στρατιωτικού Προσωπικού

Σύμφωνα με την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2026 (γεννημένοι το έτος 2005) είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2023 (από 02 Ιανουαρίου 2023 έως και 31 Μαρτίου 2023).

Για τον τρόπο κατάθεσης του Δελτίου Απογραφής, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις άλλες υποχρεώσεις καθώς και για τις διοικητικές κυρώσεις που συνεπάγονται από τη μη τήρηση των άνω υποχρεώσεων πατήστε έδώ   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2ου ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Παρασκευή 2-12-2023 θα πραγματοποιηθεί σχολικός περίπατος στο 14ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που φιλοξενείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Σημείο συνάντησης: Είσοδος Έκθεσης, Εθνάρχου Μακαρίου 1,  Νέο Φάληρο

Ώρα συνάντησης: 6.45 μ.μ.

Παρουσίες των μαθητών θα δηλωθούν στους υπεύθυνους καθηγητές των τμημάτων του σχολείου.

Εκ της Διευθύνσεως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 15-ΜΕΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 5/12/2022 θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Εκ της Διευθύνσεως

 

     49η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 17 Νοέμβρη 1973

Η εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17/11 και ώρα 6.30 μμ. στο σχολείο.                                                                                                                          

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση, ΕΣΠΑ 2014 – 2020, συνεχίζεται η χρηματοδότηση του Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ. Λ – Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ. Λ» σύμφωνα με Απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

 Στα πλαίσια λοιπόν του παραπάνω προγράμματος προβλέπεται η πρόσληψη ψυχολόγων με στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη μαθητών και άλλων επαγγελματιών στα ΕΠΑ. Λ. Η ψυχολόγος Νικολαΐδη Κωνσταντίνα θα βρίσκεται στο χώρο του σχολείου σε καθημερινή βάση από τις 18.30- 22.15.

ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

Ο ρόλος του ψυχολόγου αφορά ποικίλους τομείς παροχής ψυχοκοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Ο ψυχολόγος θα κληθεί να υποστηρίξει με συστηματικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο τους μαθητές συνεργαζόμενος με το εκπαιδευτικό προσωπικό, με τους γονείς και με την ευρύτερη κοινότητα με στόχο την προαγωγή της κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης και την δημιουργία ασφαλούς, υγιούς και υποστηρικτικού κλίματος ενισχύοντας τους δεσμούς ανάμεσα στο σχολείο, την οικογένεια και την κοινότητα.

Οι τομείς δραστηριοποίησης συνοψίζονται στα παρακάτω:

-      Ψυχολογική και ψυχοπαιδαγωγική αξιολόγηση που θα αποσκοπεί στον προσδιορισμό θετικών σημείων και δυσκολιών των μαθητών, εντοπισμό μαθητών που χρειάζονται υποστήριξη, σχεδιασμό παρεμβάσεων.

-         Οι παρεμβάσεις θα εστιάζονται στον σχεδιασμό, την εφαρμογή και τον συντονισμό παρεμβάσεων σε ποικίλα επίπεδα (διαχείριση κρίσεων και συνεργασία σχολείου – οικογένειας – κοινότητας. Ο σχεδιασμός και εφαρμογή εστιάζει:

α) σε προγράμματα πρόληψης που θα απευθύνονται στους μαθητές και θα αποσκοπούν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας, την ενίσχυση θετικού κλίματος (π.χ. κατανόηση εννοιών που αφορούν την διαφορετικότητα και την αποδοχή.

β) σε μαθητές που παρουσιάζουν δυσκολίες ψυχοκοινωνικής προσαρμογής (π.χ. διαχείριση συγκρούσεων).

-         Σχεδιασμός προγραμμάτων μαθησιακής υποστήριξης σε   συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

-         Συμβουλευτική (ατομική και ομαδική σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς).

-       Οργάνωση ενημερωτικών ομιλιών και σεμιναρίων ευαισθητοποίησης μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών.

-         Συνεργασία με φορείς της κοινότητας και άλλες υπηρεσίες που παρέχουν ψυχολογικές και κοινωνικές υπηρεσίες.

«Περιμένω όλους σας, για να μοιραστούμε σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς. Να απαντήσουμε σε ερωτήματα, που σας απασχολούν και να δώσουμε λύσεις σε τυχόν αδιέξοδα που αντιμετωπίζετε. Θα είμαι εδώ για να σας συντροφεύω στα μονοπάτια της εκπαιδευτικής και προσωπικής σας εξέλιξης».

Με εκτίμηση,

Νικολαΐδη Κωνσταντίνα

Ψυχολόγος

 

  "ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ" ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΤΟΥ 2ου ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ:

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 2020-2021 https://online.fliphtml5.com/pkvpz/hvho/ 

  

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Νομοθεσία ΕΠΑΛ

Δ.Δ.Ε. Πειραιά